Kapcsolat

Támogatás: + 36 1 437 6655
Home mit válasszak?
 

Automata (DV) SSL vagy klasszikus (OV) SSL?

Cégünknél a hitelesítés és ellenőrzés módja alapján 2 különböző SSL tanúsítvány típus rendelhető meg:
az AUTOMATA (DV) SSL és a KLASSZIKUS (OV) SSL típus.

 


 

Mikor válasszak DOMAIN ELLENŐRZÖTT, AUTOMATA SSL (DV) tanúsítványt?


Ha az elsődleges cél az adott domainen keresztül zajló kommunikáció titkosítása a többi tanúsítvány típussal kriptográfiailag teljesen azonos biztonságot nyújtó, hiteles, böngészők 99%-ában elfogadott tanúsítvánnyal. Használatát javasoljuk minden webes szolgáltatáshoz, ahol a domain tulajdonosa/üzemeltetője az online szolgáltatás során érzékeny adatot kezel, és ezért biztosítani kívánja az ügyfelei és saját maga részére azokat az alapvető biztonsági elemeket, melyekkel megakadályozza, hogy az adott webcímen keresztül nyújtott online szolgáltatás adatai titkosítatlanul, támadhatóan utazzanak, minimalizálva ezzel az interneten keresztüli adatszivárgás és adathalászat lehetőségét. A DV SSL tanúsítvány típus egyetlen domain védelmét képes ellátni. Jellemző felhasználási területek: kisebb webshopok, kevés személyes vagy céges adattal dolgozó online szolgáltatások, kisebb levelező szerverek, webszervizek.


A tanúsítvány szervezeti adatokat nem tartalmaz, így kiadásához nem szükséges személyes jelenlét vagy dokumentumok benyújtása, ezért gyorsan és azonnal, akár otthonról is kiállítható. A legjobb ár-érték arányú tanúsítvány, melynek fizetése kizárólag bankkártyával vagy PAYPAL -on keresztül történhet.

 

bővebben az AUTOMATA SSL (DV) tanúsítványokról!

 

 

Mikor válasszak DOKUMENTUM ELLENŐRZÖTT, KLASSZIKUS SSL (OV) tanúsítványt?


Ha jelentősebb forgalmú e-kereskedelmi weboldalt, e-ügyviteli felületet, levelezőszervert üzemeltet, vagy online szolgáltatása során (például ügyfélkapun keresztül) kritikusan érzékeny adatokat kezel, online csoportmunkát vagy távoli céges elérést biztosít. Mindenhol, ahol a titkosításon és a domaint kiszolgáló szerver azonosításán kívül a tanúsítvány tulajdonosának azonosítása is elsődleges szempont a bizalom megerősítése érdekében. A tanúsítvány kiadásának feltétele ilyenkor a szervezet és az igénylő azonosító dokumentumainak hiteles ellenőrzése, mely után a tanúsítványba a szervezeti adatok is bekerülnek.


További (funkcionális) különbség az automata (DV) SSL tanúsítványokkal szemben, hogy egyidejűleg több domain védelmét is el tudja látni, felelősségbiztosítása és bizalmi értéke magasabb lehet, a vásárlása pedig hagyományos módon, átutalással is történhet. Mivel kiadásához személyes azonosítás és dokumentumok benyújtása szükséges, ezért a folyamat több napot is igénybe vehet.

 

bővebben a KLASSZIKUS SSL (OV) tanúsítványokról!