Kapcsolat

Támogatás: + 36 1 437 6655
Home mit válasszak? automata SSL tanúsítványt?
 

Domain ellenőrzött AUTOMATA SSL tanúsítvány (DV)

A domain ellenőrzött AUTOMATA SSL tanúsítvány 1 db domain védelmét látja el. Az igénylő a tanúsítvány kérelmét és kibocsátását rendszerünkben önállóan, automatikusan, azonnal, dokumentumok és személyes közbenjárás nélkül végezheti el a domain kontroll (felügyeleti képesség) ellenőrzésével.

 

Az ellenőrzés 2 fő részből áll (multifaktoros):

 

 • a védeni kívánt domainhez tartozó valamely e-mail cím kontrolljának ellenőrzése (admin@ / administrator@ / webmaster@ / hostmaster@ / postmaster@)
 • szerver adminisztrálási képesség ellenőrzése (a fenti emailek valamelyikére kiküldött egyedi kód elhelyezése a szerver gyökérkönyvtárában)

 

Míg a domain feletti felügyeleti képességet igen, addig a domain tulajdonos személyt és szervezetet nem ellenőrizzük, így a szervezet neve (O) és szervezeti egysége (OU) sem kerül be a tanúsítványba.

 

Az automata SSL tanúsítványok SHA256 lenyomatképző algoritmussal készülnek és 2048 bit kulcshosszúak. Ugyanaz a tanúsítvány korlátlan szerverre is feltelepíthető. A HTTPS technológia miatt 1 db tanúsítványhoz minimum 1 db IP cím szükséges, tehát több tanúsítvány ugyanazon szerverre történő igénylése esetén több (legalább a tanúsítványok számával megegyező) IP címmel kell rendelkeznie. (Az IP címre vonatkozó korlátozást az SNI technológia használata oldhatja fel.) Az IP címnek nem szükséges fixnek lennie, de ez esetben dinamikus DNS szolgáltatással kell rendelkeznie. SSL tanúsítvánnyal csak publikus DNS szolgáltatással feloldható név (FQDN) hitelesíthető, belső név vagy IP cím nem. Ha egy szerveren több domaint szeretne hitelesíteni, akkor több automata SSL tanúsítvány, vagy valamely klasszikus SSL tanúsítványunk (Wildcard vagy UCC) használata szükséges.

A szabvány előírások miatt az automata SSL tanúsítvány * szimbólumot tartalmazó domain nevet (pl: *.sajatdomain.hu) nem véd, azaz a klasszikus Wildcard SSL típusnál által nyújtott, korlátlan számú aldomain lefedésére alkalmatlan.


Felelősségbiztosítás:

A tanúsítványhoz felelősségbiztosítás tartozik, melynek értékhatára 50000 Ft. Ez azt jelenti, hogy legfeljebb ekkora összeggel kárpótoljuk az SSL tanúsítvány tulajdonosát, ha bizonyíthatóan a titkosítás hibájából sérül az adatbiztonság.
Automata SSL tanúsítványunk világszerte elérhető és használható, a hozzá kapcsolódó felelősségbiztosítás feltételeit és hatályát azonban befolyásolhatják az EU gazdasági rendeletei, esetleges szankciói, korlátozásai, melyekről itt tájékozódhat:
EU szankciós lista


Automata tanúsítvány előnyök:


 • Sebesség: percek alatt teljes értékű, nemzetközileg elismert NETLOCK SSL tanúsítványhoz juthat személyes ügyintézés vagy dokumentumok beküldése nélkül.
 • Kriptográfiai biztonság: A tanúsítvány által nyújtott kriptográfiai biztonság mértéke teljesen azonos a klasszikus SSL tanúsítványokéval
 • Elérhetőség: a tanúsítvány menedzsment rendszer a nap 24 órájában elérhető, benne minden fontos tanúsítvány művelet végrehajtható, és akár új tanúsítvány is kiadható.
 • Ár: mivel a tanúsítvány kibocsátása automatikus és nem igényel személyes jelenlétet vagy dokumentumok benyújtását, a piacon elérhető legjobb ár-érték arányú SSL tanúsítvány típus.
 • Fizetés: a szolgáltatás bankkártyával vagy PAYPAL -on keresztül azonnal fizethető.

 

Mikor válassza tehát a NETLOCK automata SSL tanúsítványt?

Ha az  elsődleges cél az adott domainen keresztül zajló kommunikáció titkosítása a többi tanúsítvány típussal kriptográfiailag teljesen azonos biztonságot nyújtó, hiteles, böngészők 99%-ában elfogadott tanúsítvánnyal. Használatát javasoljuk minden webes szolgáltatáshoz, ahol a domain tulajdonosa/üzemeltetője az online szolgáltatás során érzékeny adatot kezel, és ezért biztosítani kívánja az ügyfelei és saját maga részére azokat az alapvető biztonsági elemeket, melyekkel megakadályozza, hogy az adott webcímen keresztül nyújtott online szolgáltatás adatai titkosítatlanul, támadhatóan utazzanak, minimalizálva ezzel az interneten keresztüli adatszivárgás és adathalászat lehetőségét.

Felhasználási területek lehetnek:

 • e-kereskedelem: webshopok védelme
 • e-ügyviteli szolgáltatások, ügyfélkapuk védelme
 • weben nyújtott szolgáltatások: közösségi felületek, online csoportmunka, CLOUD szolgáltatások
 • mail szerver, webmail, web alapú levelezés (OWA, OMA)
 • nyilvános WIFI elérést nyújtó szolgáltatók, hotspotok védelme
 • webszervizek védelme
 • SIP alapú szolgáltatások titkosítása: VOIP, webes konferenciakezelés, multimédiás szolgáltatások
 • SSL kliens autentikáció
 • SSL VPN szolgáltatás, távoli elérés

Vásárlás 

 

Amennyiben a bizalom növelése érdekében SSL tanúsítványában hitelesen szerepeltetni szeretné cégének vagy szervezetének adatait is, úgy válasszon klasszikus NETLOCK tanúsítványaink közül, melyek kibocsátása során az igénylő cég vagy szervezet, illetve az eljáró személy azonosítását is elvégezzük hiteles dokumentumok ellenőrzése alapján. Ezen kívül bizonyos klasszikus SSL tanúsítvány típusok (UCC vagy Wildcard) egyidejűleg akár több domain lefedésére is alkalmasak.

 

 

Olvasni szeretnék ezekről a tanúsítványokról